Trädfällning

Trädfällning bit-för-bit, trädfällning i göteborg och arborist göteborg

Trädfällning bit-för-bit av ett större träd. Sektionen säkrad med kran.

Avancerad trädfällning

trädfällning nära husVästsvenska Trädspecialisten arbetar med trädfällning i Göteborg med omnejd. Att fälla träd från marken är oftast det mest kostnadseffektiva alternativet. Vi har ett mycket skickligt team som även utbildar i trädfällning. Hos oss finns behörighet att fälla träd i närheten av elledningar. Det innebär för dig som kund att vi har kunskap att hjälpa er med trädfällning även i de svåraste situationerna.

Anledningen till att fälla träd kan vara många. Kanske rör det sig om ett sjukt träd, att du behöver ett trädfritt område. Har du har skuggande träd där trädbeskärning helt enkelt inte räcker. Efter en grundlig bedömning, väljer vi hur trädet ska fällas. Trädfällning intill hus kan vara knepigt ibland med det finns lösningar på det också. Vi säkrar trädet innan det fälls, det medför att trädet faller åt rätt håll, eller en s.k. Bit-för-bit trädfällning/sektionsfällning.

Bit-för-Bit nedtagning / Sektionsfällning

Vid fällning av träd i bebyggelse och vid begränsade utrymmen utförs vid behov så kallad sektionsfällning/bit-för-bit. Den här typen av trädfällning medför att vi klättrar upp i trädet med hjälp av våran specialiserade CE märkta trädklättrings utrustning och kapar bit för bit. Det kan ju vara så att ni har fruktträd eller buskar som ni vill ha kvar eller allmänt trångbott, kanske brist på utrymme.

Vid större träd så brukar vi även säkra biten med en kran som håller sektionen som skall bort. Det medför ju att biten kan läggas direkt på lastbilen och inte skada backen om man vill att marken skall vara så gott som oförstörd. Det medför också att bortforslingen av trädbitarna blir smidigare, eftersom de ej behöver lyftas på efteråt. Det förutsätter givetvis att kranen kommer åt och har utrymme. Annars så sker bit-för-bit fällningen så att bitarna faller till marken nedanför trädet. Allt som ni sedan har kvar är stubben som vi självklart kan hjälpa er med, se stubbfräsning.

Behöver du hjälp med trädfällning i Göteborg och söker en skicklig Arborist, kontakta oss redan idag, kostnadsfri offert!. Använd gärna vårt kontakt formulär här på hemsidan, vi återkopplar så snart vi kan. Vi får ofta frågan ”vad kostar det att fälla ett träd?” Varje träd och situation är unikt och för att kunna komma med ett prisförslag bokar vi in en tid för en trädbesiktning/besiktning på jobbet. Självfallet är detta besök kostnadsfritt för dig. Välkommen!

Fällning av träd i Göteborg – Trädnu