Trädavverkning bit för bit & Bortforsling med helikopter

Personlig telefonkontakt och kostnadsfritt besök för konsultation
Kontakta oss

När inte kranarmen räcker till…

Innan vi börjar med trädfällning bit för bit så börjar vi med att reka platsen. Så att vi kan arbeta säkert och undvika att något i vår omgivning skadas, som exempelvis hus, buskar, staket m.m. Att helikoptern har utrymme för wire och inte fastnar i andra närliggnade träd och hinder, om helikopter används vill säga.

Vi startar med att ta ner trädets krona, Vi klättrar upp i trädet, kapar grenar till lagom längder, så att de är lätt hanterliga när de fallit till marken. Samlar ihop riset och grenar i lagom högar.

Trädavverkning bit för bit med helikopter

Trädfällning bit för bit

I nästa steg mäter vi upp stammen, så att bitarna inte blir för tunga för helikoptern eller för kranbilen. Markerar bitarna, fäster lyftstropparna på varje bit som skall lyftas iväg. Kontaktar helikoptern, och under tiden förbereds ris och grenar som buntas ihop med lyftstroppar och medans riset fraktas bort sågar vi trädets stam.

När helikoptern är klar med ris och grenar, så börjar jobbet med stammen. Vi fäster wiren i lyftstropparna, sågar sista biten av stammen, sedan lyfter helikoptern iväg varje avstyckad stambit till uppsamlingsplatsen där lastbilen väntar, som för allt vidare till avstjälpningsplatsen. Effektiv trädfällning bit för bit och bortforsling.

Besök Altin Helikopter. Altin sysslar ju inte bara med att hjälpa oss. De utför en hel del tjänster, läs mer på deras websida om vad de gör eller kan göra.

Kranbil vs helikopter

Normalt sett så använder vi kranbil. Det är det vanligaste och snabbaste sättet där man lyfter upp det avverkade trädet direkt på bilen.
Men det är inte alltid det fungerar så, och det är inte överallt som man kommer åt med en kranbil eller kan köra in med en stor lastbil. Det har bland annat med miljözoner och om vägen är gjord för tung trafik, för smal. I detta fall så väljer vi att använda oss av en helikopter.