Trädavverkning bit för bit & Bortforsling med helikopter

Personlig telefonkontakt och kostnadsfritt besök för konsultation
Kontakta oss

När inte kranarmen räcker till…

Normalt sett så använder vi kranbil. Det är det vanligaste och snabbaste sättet där man lyfter upp det avverkade trädet direkt på bilen. Men det är inte alltid det fungerar så, och det är inte överallt som man kommer åt med en kranbil eller kan köra in med en stor lastbil. Det har bland annat med miljözoner och om vägen är gjord för tung trafik, för smal. I detta fall så väljer vi att använda oss av en helikopter. Innan vi börjar med trädfällning bit för bit så börjar vi med att reka platsen. Så att vi kan arbeta säkert och undvika att något i vår omgivning skadas, som exempelvis hus, buskar, staket m.m. Att helikoptern har utrymme för wire och inte fastnar i andra närliggande träd och hinder, om helikopter används vill säga.

Kronrensning Tradnu AB i och runt Göteborg med omnejd
Rensning av trädets krona

Sektionsfällning med helikopter

Vi startar med att ta ner trädets krona, Vi klättrar upp i trädet, kapar grenar till lagom längder, så att de är lätt hanterliga när de fallit till marken. Samlar ihop riset och grenar i lagom högar. I nästa steg mäter vi upp stammen, så att bitarna inte blir för tunga för helikoptern eller för kranbilen. Markerar bitarna, fäster lyftstropparna på varje bit som skall lyftas iväg. Kontaktar helikoptern, och under tiden förbereds ris och grenar som buntas ihop med lyftstroppar och medan riset fraktas bort sågar vi trädets stam.

Trädfällning bortforsling med helikopter Tradnu AB i och runt Göteborg med omnejd
Trädavverkning bit för bit med helikopter

Stammen lyfts bit för bit

När helikoptern är klar med ris och grenar, så börjar jobbet med stammen. Vi fäster wiren i lyftstropparna, sågar sista biten av stammen, sedan lyfter helikoptern iväg varje avstyckad stambit till uppsamlingsplatsen där lastbilen väntar, som för allt vidare till avstjälpningsplatsen. Effektiv trädfällning bit för bit och bortforsling.

Trädavverkning bit för bit med helikopter
Trädavverkning bit för bit med helikopter